« Terug naar de woordenlijst

Curtis E. Hinkel

Curtis Hinkle is een intersekse-activist en oprichter van de Organisation Intersex International (OII), een internationale organisatie die zich inzet voor de rechten en het welzijn van intersekse personen. Hinkle, zelf intersekse, richtte OII op in 2003 als reactie op de behoefte aan meer bewustwording, ondersteuning en belangenbehartiging voor intersekse personen over de hele wereld.

Intersekse personen kunnen geconfronteerd worden met een scala aan sociale, medische en juridische problemen, en de missie van de OII is om aandacht te vragen voor deze vraagstukken en pleiten voor verandering.

Hinkle’s werk met de OII heeft bijgedragen aan de verhoging van de zichtbaarheid van intersekse personen en kwesties, en heeft bijgedragen aan het veranderen van beleid en praktijken die van invloed zijn op deze gemeenschap. Door middel van voorlichting, belangenbehartiging en samenwerking met andere organisaties en instanties, streeft OII naar een wereld waarin de rechten en identiteiten van intersekse personen volledig worden erkend en gerespecteerd.

Het werk van Curtis Hinkle en de OII is van cruciaal belang voor de voortdurende strijd voor de rechten en erkenning van intersekse personen wereldwijd.

« Terug naar de woordenlijst