« Terug naar de woordenlijst

Ann Coulter (1961)

Ann Coulter is een Amerikaanse conservatieve media-commentator, politiek commentator en schrijver. Geboren op 8 december 1961 in New York City, staat Coulter bekend om haar provocerende stijl en haar steun aan conservatieve politieke standpunten. Ze is een frequente gast op televisie- en radioprogramma’s en staat bekend om haar uitgesproken meningen over een verscheidenheid aan politieke en sociale kwesties.

Coulter heeft een rechtenstudie afgerond aan de University of Michigan Law School en werkte kort in de juridische sector voordat ze haar carrière in de media begon. Ze heeft voor verschillende conservatieve tijdschriften geschreven en is bekend geworden door haar columns en boeken.

Haar boeken, waaronder titels als “High Crimes and Misdemeanors: The Case Against Bill Clinton” en “Adios, America: The Left’s Plan to Turn Our Country into a Third World Hellhole”, hebben vaak controverse en debat veroorzaakt. Coulter’s werk weerspiegelt haar conservatieve standpunten en vaak scherpe kritiek op de Democratische Partij en liberale beleidsmaatregelen.

Coulter’s benadering van politieke commentaar is vaak polariserend. Ze heeft zowel een aanzienlijke aanhang als kritiek gekregen vanwege haar soms controversiële uitspraken en de onverzettelijkheid van haar standpunten. Ze blijft een invloedrijke figuur in conservatieve kringen in de Verenigde Staten.

« Terug naar de woordenlijst