« Terug naar de woordenlijst

Angus John Clarke

Angus John Clarke is een Britse medisch geneticus wiens werk zich richt op genetische counseling, de ethiek van genetisch onderzoek, en de sociale en psychologische aspecten van genetische aandoeningen. Clarke heeft een medische achtergrond en heeft zich gespecialiseerd in genetica, met een bijzondere focus op de interactie tussen genetische informatie en patiëntenzorg.

Een belangrijk onderdeel van Clarke’s werk betreft de ethische kwesties rondom genetisch onderzoek en de toepassing ervan. Hij heeft bijgedragen aan de literatuur over privacy, toestemming, en de mogelijke impact van genetische kennis op individuen en families. Zijn onderzoek belicht de noodzaak van zorgvuldige omgang met genetische informatie en de gevolgen daarvan voor patiënten.

In het bijzonder heeft Clarke zich gericht op de dynamiek binnen families waar genetische aandoeningen voorkomen. Zijn werk onderzoekt hoe dergelijke informatie wordt begrepen en gebruikt door deze families, en benadrukt het belang van communicatie in genetische counseling.

« Terug naar de woordenlijst