Benen en schaduwen van vijf personen in tegenlicht.

Beeld: istockphoto.com/AlexLinch

Seksediversiteit.nl

Seksediversiteit.nl is een publicatie van Stichting NNID, Nederlandse organisatie voor seksediversiteit. De publicatie biedt brede informatie over seksediversiteit vanuit een mensenrechtenperspectief en richt zich op zowel leken als professionals. De gepubliceerde informatie is objectief, maar niet zonder visie:

  • Intersekserechten zijn mensenrechten.
  • Mensenrechten zijn universeel; ze gelden voor ieder mens.
  • Mensenrechten zijn onvervreemdbaar; ze gelden altijd en onder iedere omstandigheid.
  • Mensenrechten zijn ondeelbaar; ze moeten volledig gerespecteerd worden.
  • Mensenrechten zijn onderling afhankelijk; ze kunnen niet los van elkaar worden beschouwd.

Schending van de mensenrechten zijn een schending van de menselijke waardigheid.1Onze visie staat uitgebreid beschreven in ‘Onze waarden‘ die onderdeel uit maken van het redactiestatuut.

Ons team

Je zou het niet zeggen als je naar de foto’s kijkt, maar ons kleine team biedt meer diversiteit dan je denkt. Als je denkt dat je ook kunt bijdragen aan NNID, kun je dat laten weten door een korte beschrijving van jezelf en je werkervaring te sturen naar info@nnid.nl. We sturen je dan een email als er een relevante functie beschikbaar komt.

Als je op onderstaande namen klinkt, kom je meer te weten over de staf van NNID.

Miriam van der Have

Directeur

Miriam van der Have (zij/haar) is directeur van Stichting NNID. Zij werkt inmiddels 20 jaar aan de verbetering van de positie van intersekse personen in de maatschappij. Sinds 2013  doet zij dat voor Stichting NNID. Naast haar werk voor NNID is Miriam co-voorzitter van Organisation Intersex International Europe (OII Europe) en was zij van december 2016 tot en met maart 2019 bestuurslid van ILGA World voor het ILGA Intersex Secretariat. In 2013 was Miriam een van de 34 auteurs van de ‘Verklaring van Malta’, de slotverklaring van het derde Internationale Intersekse Forum. Zij is mede-auteur van NGO-rapportages voor CEDAW, CaT, UPR, en CRC. Miriam heeft gewerkt als ondernemer, journalist, fotograaf, en uitgever. Als mensenrechtenverdediger heeft zij veel ervaring in de omgang met de media. Miriam heeft samen met haar partner twee dochters en woont in Nijmegen.

Saskia de Jong

Financiën & HR

Saskia de Jong (zij/haar) is bij stichting NNID verantwoordelijk voor Financiën & Personeelszaken, en verzorgt en passant het secretariaat. Saskia is mede-oprichter van Stichting NNID en vindt het een fijne uitdaging om zowel de activiteiten als het team van NNID op verantwoorde wijze te laten groeien. Saskia heeft meer dan 35 jaar ervaring met het financieel beheer en personeelswerk, eerst als manager voor een landelijk opleidingscentrum en sinds begin 2013 bij Stichting NNID. Saskia heeft twee dochters en twee honden. In haar vrije tijd is ze beheerder van een Facebook-groep met 800 vrienden van het mooie park dat zich achter het kantoor van NNID bevindt. Verder wandelt ze graag buiten met de honden en houdt ze van lekker koken en eten in goed gezelschap.