Benen en schaduwen van vijf personen in tegenlicht.

Beeld: istockphoto.com/AlexLinch

Seksediversiteit.nl

Seksediversiteit.nl is een publicatie van Stichting NNID, Nederlandse organisatie voor seksediversiteit. De publicatie biedt brede informatie over seksediversiteit vanuit een mensenrechtenperspectief en richt zich op zowel leken als professionals. De gepubliceerde informatie is objectief, maar niet zonder visie:

  • Intersekserechten zijn mensenrechten.
  • Mensenrechten zijn universeel; ze gelden voor ieder mens.
  • Mensenrechten zijn onvervreemdbaar; ze gelden altijd en onder iedere omstandigheid.
  • Mensenrechten zijn ondeelbaar; ze moeten volledig gerespecteerd worden.
  • Mensenrechten zijn onderling afhankelijk; ze kunnen niet los van elkaar worden beschouwd.

Schending van de mensenrechten zijn een schending van de menselijke waardigheid.1Onze visie staat uitgebreid beschreven in ‘Onze waarden‘ die onderdeel uit maken van het redactiestatuut.

Ons team

Je zou het niet zeggen als je naar de foto’s kijkt, maar ons kleine team biedt meer diversiteit dan je denkt. Als je denkt dat je ook kunt bijdragen aan NNID, kun je dat laten weten door een korte beschrijving van jezelf en je werkervaring te sturen naar info@nnid.nl. We sturen je dan een email als er een relevante functie beschikbaar komt.

Als je op onderstaande namen klinkt, kom je meer te weten over de staf van NNID.

Miriam van der Have

Directeur

Miriam van der Have (zij/haar) is directeur van Stichting NNID. Zij werkt inmiddels 20 jaar aan de verbetering van de positie van intersekse personen in de maatschappij. Sinds 2013  doet zij dat voor Stichting NNID. Naast haar werk voor NNID is Miriam co-voorzitter van Organisation Intersex International Europe (OII Europe) en was zij van december 2016 tot en met maart 2019 bestuurslid van ILGA World voor het ILGA Intersex Secretariat. In 2013 was Miriam een van de 34 auteurs van de ‘Verklaring van Malta’, de slotverklaring van het derde Internationale Intersekse Forum. Zij is mede-auteur van NGO-rapportages voor CEDAW, CaT, UPR, en CRC. Miriam heeft gewerkt als ondernemer, journalist, fotograaf, en uitgever. Als mensenrechtenverdediger heeft zij veel ervaring in de omgang met de media. Miriam heeft samen met haar partner twee dochters en woont in Nijmegen.

Saskia de Jong

Financiën & HR

Saskia de Jong (zij/haar) is bij stichting NNID verantwoordelijk voor Financiën & Personeelszaken, en verzorgt en passant het secretariaat. Saskia is mede-oprichter van Stichting NNID en vindt het een fijne uitdaging om zowel de activiteiten als het team van NNID op verantwoorde wijze te laten groeien. Saskia heeft meer dan 35 jaar ervaring met het financieel beheer en personeelswerk, eerst als manager voor een landelijk opleidingscentrum en sinds begin 2013 bij Stichting NNID. Saskia heeft twee dochters en twee honden. In haar vrije tijd is ze beheerder van een Facebook-groep met 800 vrienden van het mooie park dat zich achter het kantoor van NNID bevindt. Verder wandelt ze graag buiten met de honden en houdt ze van lekker koken en eten in goed gezelschap.

Annelies Tukker

Beleid Internationaal

Annelies Tukker (zij/hen) is beleidsmedewerker internationaal bij Stichting NNID. Zij werkt aan de internationale samenwerking van intersekseorganisaties en ondersteunt deze organisaties bij het opstellen en indienen van NGO-rapportages bij de Verenigde Naties. Daarnaast zet zij zich actief in voor zichtbaarheid van intersekse personen. In Nederland heeft zij al talloze presentaties over intersekse verzorgt voor (internationale) studenten, voorlichters, werkgevers/werknemers, en overheden. Annelies is cum laude afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht met een onderzoeksmaster geschiedenis, met specialisatie sociaal-economische geschiedenis en gender. Voorheen werkte zij als historicus bij de Universiteit van Utrecht. In hun vrije tijd vermaakt Annelies zich met dansen, schilderen en veganistisch eten.

Bente Keulen

Beleid Binnenland

Bente Keulen (zij/hen) is beleidsmedewerker binnenland bij NNID. Tijdens hun studie politicologie heeft zij zich gespecialiseerd in mensenrechtenvraagstukken. Naast hun studie heeft zij als vrijwilliger ervaring opgedaan als coördinator van het Voorlichtingsteam van COC Regio Nijmegen. Als beleidsmedewerker binnenland houdt Bente zich bezig met interseksebeleid op nationaal en lokaal niveau. Zij werkt voornamelijk aan reacties op actuele beleidsvraagstukken en schrijft mee aan (internationale) rapportages. Bente woont samen met hun partner in Nijmegen, maar heeft hun Limburgse roots niet verloren. Zij viert graag carnaval en houdt van een goed stuk Limburgse vlaai.

Myrthe Reijmer

Communicatie & Europa

Myrthe Reijmer (zij/haar) is communicatiemedewerker bij NNID. Hier houdt ze zich bezig met het schrijven van opiniestukken, het organiseren van (digitale) evenementen en het ontwikkelen van een Engelstalig informatief platform over intersekse en seksediversiteit op Europees niveau. Daarnaast heeft ze bij NNID een onderzoek uitgevoerd naar hoe lhbti in het algemeen en intersekse en seksediversiteit in het bijzonder aan bod komt op het middelbaar onderwijs. Met deze achtergrond adviseert ze de totstandkoming van intersekse-inclusief materiaal voor onderwijs naar behoefte. Myrthe is afgestudeerd aan de Master Anthropology and Development studies, een studie die onder andere ingaat op maatschappelijke problemen en diversiteitskwesties. Myrthe heeft haar geboorteplaats in de Achterhoek verruild voor het mooie Nijmegen. In haar vrije tijd vindt ze het leuk om te mountainbiken en wielrennen, en ze houdt van lekker eten.